Sunday, January 24, 2010

" Life is like a box of chocolates, you just never know what you're gonna get ! "


    Care persoana nu s-a intrebat macar o data in viata : oare fiecare om are destinul sau ? oare totul face parte dintr-un plan? oare nimic nu este intamplator?
    ... ALEGERI SAU DESTIN ? Care dintre acestea doua da forma vietii noastre ? Poate ca ambele ne ghideaza viata , poate chiar in acelasi timp ... Who knows?
    Poate ca totul este deja scris si nu putem evita nimic din ceea ce traim, poate cuvantul "coincidenta" sau "intamplare" nu exista, poate ca este doar in mintea noastra... Poate ca asa cum Dumnezeu a facut Universul, tot ceea ce ne inconjoara dupa un plan bine stabilit dinainte, poate ca asa am fost creati si noi : cu o traiectorie pe care o vom urma.
    Poate ca lucrurile sunt de fapt foarte simple si noi le complicam din dorinta de a pune amprentele noastre, din credinta ca noi de fapt detinem controlul .Poate ca pana la urma, chiar daca deviem drumul pentru moment, intr-un final tot in acel punct unde ne este dat de Sus ajungem, dar putin mai tarziu. POATE ...
    Un lucru este sigur toti plecam dintr-un "punct" bine stablit , numiti-l cum vreti destin, soarta ... Ne nastem intr-un anume loc ,intr-o anume familie si urmam o cale data sau aleasa de noi in functie de acel punct de plecare. Ne urmam destinul pe care alcineva ni l-a dat, cum spunea Caezar "Alea jacta est" - soarta este hotarata, zarurile au fost aruncate!
   Ne nastem intr-o familie cu un nivel material redus, cand eram copii poate  ne-am dorit jucariile pe care alti copii le aveau doar pentru ca nu le puteam avea, asa cum mai tarziu, cand devenim adolescenti ne-am dori "hainele de firma" sau "masina de fite"  ale lui Gigel doar pentru ca ne este imposibil sa le obtinem in acel moment si nu facem altceva decat sa invinovatim destinul pentru nemultumirile si neimplinirile noastre. 
    Si daca privim lucrurile din punctul de vedere al sanatatii fizice vom da vina pe destin. Cu totii ne-am dori sa fim perfect sanatosi, dar din pacate sunt multi dintre noi care ne nastem cu deficiente, malformatii, boli incurabile. Uneori bolile incurabile apar pe parcursul vietii si atunci: cine-i "vinovat"? Oare tot destinul? Oare intreaga noastra viata depinde de el? De cele mai multe ori: DA! Daca luam drept exemplu moartea unei persoane dragi (mama, tata, frate, sora, iubit/a, amic/a), care vine in urma unui accident stupid sau a unei boli nevindecabile, cum reactionam? In prima instanta suferim enorm, ne plangem zile, saptamani, luni, poate chiar ani in sir, dupa care ne resemnam si ne spunem: "Destinul asta !... Ce ti-e scris in frunte ti-e pus !"
    Insa exista situatii in care destinul nu contribuie cu nimic, in care sunt propriile noastre alegeri care ne arunca in viata ... cum ar fi gasirea "sufletului pereche",  despartirea, cand alegem un anumit job ... sau poate nu ... 
    Un lucru este sigur, viata este un mister, un mister la care niciodata nu vei gasi raspunsul. Deci crede si nu cerceta !

    

No comments:

Post a Comment